ceteor

Kalendar događanja

Flat View
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Weekly View
Pregledaj po sedmici
Daily View
Pregledaj Danas
Search
Traži

Seminar "Upravljanje kemikalijama i opasnim materijama, prevencija i reagovanje u incidentnim situacijama"

Seminar je namijenjen svim subjektima koji učestvuju u sistemu upravljanja kemikalijama (označavanje, registrovanje, procjena, autorizacija i zabrana), opasnim materijama i zaduženi su za reagovanje u incidentnim situacijama. To se posebno odnosi na zaposlene u resornim ministarstvima, proizvođačima i korisnicima kemikalija svih vrsta, uvoznici, distributeri, te krajnji snabdjevači i korisnici.
 
Cilj seminara je da se učesnici upoznaju sa REACH regulativom Evropske unije koja definiše način registracije, procjene, autorizacije i zabrane kemikalija. REACH regulativa zahtijeva veću odgovornost industrije u upravljanju rizicima od kemikalija i dostavljanju sigurnosnih informacija za supstance. Ona također podržava progresivnu zamjenu najopasnijih kemikalija sa postojećim prikladnim alternativama.
Neadekvatno rukovanje i skladištenje opasnih kemikalija može dovesti do incidentnih situacija. Primjenom adsorpcionih sredstava za prevenciju i sakupljanje rasutih otpadnih materija na čvrstim i vodenim površinama rizik se može svesti na minimum, u cilju zaštite okoliša, zaštite ljudskih života i prirodnih resursa.
 
Seminar će obuhvatiti:
- REACH – zašto, ko, kako, na koji način
- Razvrstavanje, označavanje i pakiranje kemikalija
- Iskustva iz industrije
- Primjenom adsorpcionih sredstava za prevenciju i sakupljanje rasutih otpadnih materija na čvrstim i vodenim površinama
- Upravljanje otpadom koji sadrži azbest
Predavači na seminaru su relevantni stručnjaci iz predmetne oblasti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, te predstavnici industrije.
 
Kotizacija je 390,00 KM. Za drugog učesnika iz iste organizacije se odobrava popust od 5%, za trećeg 10%, dok je četvrti oslobođen kotizacije. Dodatni popust od 10% se odobrava za učesnike koji su odslušali jedan od prethodnih seminara iz oblasti upravljanja otpadom u organizaciji CETEOR-a. U cijenu nije uključen PDV. Broj polaznika seminara je ograničen, a prijave se evidentiraju prema datumu prispijeća.
Kotizacija uključuje troškove učestvovanja u radu seminara, osvježenje u pauzama, ručak, večeru, seminarski materijal i Uvjerenja o stručnom usavršavanju.
 
Kontakt osoba: Andrea Muharemović
Rok za prijavu: 04.10.2013. godine
Tel:  +387 33 563 590
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Fax: +387 33 205 725

 

PrilogVeličina
 prijavnica_seminar.doc 43.5 KB

Nazad

Kontaktirajte nas

Topal Osman Paše 32B,
(preko puta stadiona Grbavica)
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: 00387 33 563 580
Fax: 00387 33 205 725

E-mail: info@ceteor.ba

Testimonials